KONTAKT

Tlf
E-post

KONTAKTSKJEMA

Gratis befaring

TAK MED TAKSTEIN

Tak og pris kan takstein

Bergens hus må tåle mye vær. Ikke noe annet taktettingsmateriale kan måle seg i styrke, funksjon og levetid som takstein.

Takstein er det beste valget hvis man kalkulerer etter pris og levetid. Opptil 70 prosent av utgiftene ved en bygnings levetidskostnader er knyttet til vedlikehold. Da er det veldig bra å vite at takstein er tilnærmet vedlikeholdsfri og kan ligge urørt i titalls av år. Det finnes veldig mange fordeler ved å velge takstein, og her ramser vi opp noen av dem:

 • Meget vennlig for lommeboken din.

 • Nær 100% vedlikeholdsfritt.

 • Variabel lekting (enklerer å tilpasse).

 • Kjapp og enkel å legge.

 • Mange overflatemuligheter og gjennomfarget materiale.

 • Tåler å ”tråkkes” på, i tillegg tåler taksteinen tung snø.

 • Takstein har perfekt passform (viktig for god tetting).

 • Hverken frost eller sol gjør at taket lager lyder

 • Varmeregulerende effekt

 • Lyddempende effekt (nedbør, flystøy m.v.)

 • Blekes ikke av UV-stråling.

 • ”Ru” takstein holder på snøen opp til 35-40 gr.

 • ”Glatt” takstein gjør at snøen sklir av taket.

  (bruk snøfangere hvis det ikke er ønskelig).

Taksteinen skal selvfølgelig verne huset mot vær og vind, men det skal også være vakkert å se på. De ulike produsentene av takstein tilbyr produkter i forskjellige farger og overflater. Vi anbefaler, og legger som regel takstein levert fra vår samarbeidspartner BMI Zenda, men dersom kunde ønsker det, tilbyr vi alle andre merker også. 

 

Hvilken type takstein skal du velge?

Det finnes forskjellige typer takstein med forskjellige egenskaper. Vi legger alle typer takstein, men for det meste bruker vi KDN Teglstein eller Zanda Protector betongtakstein da det er disse vi anbefaler. Kom gjerne innom oss i ned

Betongstein

Naturlig, sterkt og rimelig

All betongtakstein er gjennomfarget, og laget av den beste betongkvalitet. Under ser du en grei oversikt over hva som finnes på det norske markedet av betongstein.

Ubehandlet takstein: Ubehandlet takstein er gjennomfarget og har en overflate uten overstrøk av akryl. (Et mattere utseende)
På ubehandlet takstein kan kalkutslag i større eller mindre grad oppstå. Dette er helt naturlig, og regnvann vil fjerne kalkutslaget i løpet av de første årene.

Glatt overflate: Takstein med glatt overflate er akrylbehandlet i to operasjoner. Denne behandlingen gjør at taksteinen får en dypere farge. Tung snø glir lett av den glatte overflaten.

Ru overflate: Takstein med en ru overflate hindrer snøras. Den er også god å gå på fordi oveflaten gir godt fotfeste.

Telgstein

Levetid på over 75 år

Sort matt Zenda telgstein

Teglstein er et naturlig og keramisk materiale som har blitt brukt til husbygging i flere tusen år. Taksteinen er laget av leire som brennes i spesielle ovner på høy temperatur. Fremstillingsprosessen er svært miljøvennlig med lite forurensing og CO2-beslatsninger er helt minimal. Teglstein finnes i flere farger og profiler, er svært slitesterkt og har en levetid på over 75 år.

Det finnes uttalige typer og varianter av takstein som er laget av tegl. Disse kan være i naturell (ubehandlet) , engobert (matt overflatebehandlet) eller glassert (blank innbrent overflate). 

Takstein i tegl har en lengre levetid en betongtakstein fordi teglmaterialet er mer holdbart. Spesielt glasserte overflater vil ha en lang levetid fordi lakken er brent inn i steinen under en oppvarmingsprosess. Økonomisk så er taktegl en god del mer kostbar en betong, derfor ansees taktegl som en mer eksklusiv bekledning av tak. 

Hva syntes kundene våres?
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Ola Nordmann
Tertnesvien 5